Åreknuder – Behandling af åreknuder

For at få et godt og holdbart resultat af behandlingen af åreknuder er det som regel nødvendigt at foretage en operation i lysken, hvor man lukker nogle store årer (vener). Herved behandles årsagen til åreknuderne, og trykket i benet aftager. Dette bevirker nedsat tendens til nye åreknuder samtidig med, at de tilstedeværende åreknuder mindskes eller forsvinder.

Efter operationen af åreknuder kan der i huden opstå nogle føleforstyrrelser, der dog ofte svinder efter nogle måneder efter en behandling.

Hvis åreknuderne ikke forsvinder spontant, kan mange (evt. ved en senere operation) fjernes gennem små snit ned ad benet eller med andre teknikker som sclerosering eller laserbehandling.

Åreknuder operation og behandling københavn

Forberedelse til behandlingen af åreknuder

Før din behandling af åreknuder er det forbudt at barbere sig i operationsområderne af hensyn til infektionsrisikoen.

På operationsdagen, efter operationen, er det klogt at tage den med ro og holde benet vandret eller lidt opad en gang imellem efter behov. Det er generelt godt efter en operation at holde sig i gang, så restitueres kroppen bedre og risikoen for komplikationer nedsættes. Man må derfor gå så meget, man selv synes, man kan holde til. Ved hævelse og ømhed skal benet op igen.

Efter behandlingen af åreknuder

Efter operationen kommer der som regel lette smerter, som behandles med Ibuprofen en tablet tre gange dagligt, så længe der er smerter. Normalt to til tre dage.

Hævelse efter behandlingen af åreknuder modvirkes ved hjælp af støttestrømpe, som lægges på umiddelbart efter operationen.

Forbindingen må ikke blive våd efter behandlingen. Ved våd eller gennemblødt forbinding bedes de kontakte klinikken mhp. skiftning af forbindingen.

Forbindingen og støttestrømpen skal lades urørt i to dage efter åreknudebehandlingen. Derefter skal plastrene samt det lange elastikbind, der sidder under støttestrømpen fjernes. Er der sat steristrip på skal de sidde, til de selv falder af.

Støttestrømpen tages på igen men kun om dagen i alt i 14 dage.

Kontakt

Er der øvrige spørgsmål, ring da til klinikken på telefon 27 84 60 22 eller benyt e-mail mail@dan-kirurg.dk

Rev. 17.12.2019